Kabeljauwschotel met bleekselder
Met zijn vast, wit vlees en zijn fijne smaak combineert kabeljauw perfect met de milde, licht kruidige smaak van bleekselderij.
Kabeljauwschotel met bleekselder
Boodschappenlijstje
- 400 g kabeljauwfilet
- 1 el citroensap
- peper en zout naar smaak
- 1 bleekselder
- 20 g bloem
- wat boter
- 1 dl citroensap
- 1 vis bouillon
- 2 el room
- belegen geraspte kaas
Bereiding
- Verdeel de kabeljauwmoten in gelijke stukken .
- Meng 1 eetlepel citroensap met zout en peper en smeer daarmee de moten in, laat dit even rusten.
- Snij de bleekselder in ringetjes.
- Verhit de boter in een wok of pan met dikke bodem en wok de bleekselderij omscheppend gedurende 3 minuten. Strooi er de bloem over.
- Goed roeren en dan 2 1/2 dl heet water erbij doen met het citroensap en visbouillon. Blijf zolang roeren tot er een licht gebonden saus ontstaat. Eventjes zachtjes laten sudderen en dan de room erbij doen.
- Schep de helft van de saus in een ovenvaste schaal en leg de kabeljauwmoten er boven op en dan de rest van de saus met bleek selder erover.
- Plaats de schotel gedurende 8 minuten op vol vermogen in een oven van 200°C.
- Strooi er de geraspte kaas over en laat nog eventjes lichtbruin kleuren onder de grill.
- Lekker met gebakken aardappelschijfjes.
door Jerryke