DE WASSENDE MAAN ... MEER DAN BIO

Kabeljauwschotel met bleekselder

Met zijn vast, wit vlees en zijn fijne smaak combineert kabeljauw perfect met de milde, licht kruidige smaak van bleekselderij.

Kabeljauwschotel met bleekselder

ingredients

Boodschappenlijstje

  • 400 g kabeljauwfilet
  • 1 el citroensap
  • peper en zout naar smaak
  • 1  bleekselder
  • 20 g bloem
  • wat boter
  • 1 dl citroensap
  • 1 vis bouillon
  • 2 el room
  • belegen geraspte kaas
instructions

Bereiding

  1. Verdeel de kabeljauwmoten in gelijke stukken .
  2. Meng 1 eetlepel citroensap met zout en peper en smeer daarmee de moten in, laat dit even rusten.
  3. Snij de bleekselder in ringetjes.
  4. Verhit de boter in een wok of pan met dikke bodem en wok de bleekselderij omscheppend gedurende 3 minuten. Strooi er de bloem over.
  5. Goed roeren en dan 2 1/2 dl heet water erbij doen met het citroensap en visbouillon. Blijf zolang roeren tot er een licht gebonden saus ontstaat. Eventjes zachtjes laten sudderen en dan de room erbij doen.
  6. Schep de helft van de saus in een ovenvaste schaal en leg de kabeljauwmoten er boven op en dan de rest van de saus met bleek selder erover.
  7. Plaats de schotel gedurende 8 minuten op vol vermogen in een oven van 200°C.
  8. Strooi er de geraspte kaas over en laat nog eventjes lichtbruin kleuren onder de grill.
  9. Lekker met gebakken aardappelschijfjes.

 

door Jerryke