Deze spaghetti met savooikool, citroen en ansjovis combineert frisse en hartige smaken in een eenvoudig en voedzaam gerecht.
Vissige pasta met savooipesto
Boodschappenlijstje
350 g spaghetti
100 g pijnboompitten
zeste van 1 citroen
1 el sap van citroen
2 teentjes knoflook
150 ml olijfolie
3 eetlepels bladpeterselie, fijngesneden
3 eetlepels zwarte groene olijven
2 sjalotten
140 g geraspte parmezaan
1 blikje ansjovis
350 g savooikool
3 el kappertjes
Bereiding
Kool Voorbereiden: Verwijder de buitenste bladeren van de kool en snijd de nerven eruit.
Blancheren: Breng een pan met zout water aan de kook. Voeg de koolbladeren toe en kook ze 3 tot 4 minuten, zodat ze net beetgaar zijn. Giet de bladeren af en zorg ervoor dat ze goed uitlekken. Druk eventueel het overtollige water eruit met de achterkant van een lepel of wring ze voorzichtig uit in een schone handdoek.
Ingredienten Snijden: Pel de sjalotten en de teentjes knoflook en snijd ze fijn. Snijd de koolbladeren in kleine stukjes.
Pesto Maken: Plaats de gesneden kool, sjalotten, knoflook, citroensap, kappertjes, olijven en 3 eetlepels bladpeterselie in een blender. Mix tot alles goed gemengd is. Voeg vervolgens de Parmezaanse kaas en geroosterde pijnboompitten toe. Giet de olijfolie langzaam in de blender en meng tot je een gladde saus hebt. Werk de pesto af met de citroenzeste voor een frisse touch.
Pasta Koken: Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking tot deze beetgaar is. Giet de pasta af en laat even uitlekken.
Serveren: Verdeel de spaghetti over de borden en lepel de pesto van savooi eroverheen. Garneer met enkele ansjovisjes, schijfjes zwarte olijven en takjes bladpeterselie voor extra smaak en kleur.