Wortel – tomatensoep
Boodschappenlijstje
- 400 g wortelen
- 4 dl tomatenvlees
- 1 prei
- 2 takken selderij
- 2 teentjes look
- 1 ui
- 1 el olijfolie
- snuifje rozemarijn
- snuifje tijm
- 1 laurierblad
- verse of instant-groentebouillon
- peper
- 1 dl room
Bereiding
- Maak de groenten schoon en snij ze in stukken. Snipper de ui.
- Verwarm de olie en fruit de ui met de geperste look, tijm en rozemarijn.
- Voeg de overige groenten, de laurier en 1 liter water toe en laat de groenten gaar koken.
- Voeg op het einde van de kooktijd de tomaten, de bouillon en indien nodig meer (heet) water toe.
- Verwijder het laurierblad en pureer de soep.
- Breng de soep verder op smaak met peper en laat ze goed doorwarmen alvorens te serveren.
- Klop intussen de room half stijf.
- Verdeel de soep over de borden en schep voor een mooi effect in elk bord soep een lepeltje room.
Wortel – tomatensoep
De licht zoete wortelen en de Mediterane kruiden geven deze tomatensoep een zomerse, zuiderse smaak.