Balletjes van zoete aardappel en quinoa en een avocado dip

ingrediënten

Voor de balletjes

Voor de dip

Bereiding
  1. Laat de zoete aardappel in de schil garen. In de oven duurt dit ongeveer 40 minuten. Laat de aardappel vervolgens afkoelen. Als je dit iets sneller wil laten gaan, kan je de aardappel al in stukjes snijden.
  2. Meng alle ingrediënten voor de balletjes goed door elkaar. Het beslag zal er nogal smeuïg uitzien, maar dat komt helemaal goed! Proef en kruid eventueel nog wat bij.
  3. Rol balletjes van ongeveer 3 cm diameter en rol elk balletje door het paneermeel tot het rondom rond gepaneerd is.
  4. Leg de balletjes op een ovenplaat, liefst met silicoon bakmatje, en bak ze gedurende 20 minuten op 200°C. Schud ze tussendoor een paar keer om, zodat ze langs alle kanten mooi bruinen.
  5. Mak ondertussen de avocadodip.
  6. Doe alle ingrediënten samen in een kom en prak alles met een vork tot je een dip bekomt waar nog een beetje stukjes inzitten. Proef en kruid indien nodig nog een beetje bij met extra citroensap, peper en zout.

 

door Empty The Fridge