Chermoula aubergine met bulgur

ingrediënten
  • 2 geplette lookteentjes
  • 2 tl gemalen komijn
  • 2 tl gemalen koriander
  • 1 tl chilivlokken
  • 1 tl zoet paprikapoeder
  • 2 tl zeste van citroen
  • 140 ml extra virgin olijfolie
  • 2 medium aubergines
  • 150 gr fijne bulgur
  • 50 gr rozijnen
  • 10 gr verse koriander
  • 10 gr verse munt
  • 50 gr ontpitte groene olijven,in stukjes
  • 30 gr geroosterde amandelschilfers
  • 3 fijngesneden lenteui
  • 120 gr yogurt
  • Sap van 1 citroen
  • zout en peper
Bereiding
  1. Verwarm je oven voor op 200 °C
  2. Mix voor de chermoula, in een kleine kom de look, komijn, koriander, chili, paprika, citroen zeste, twee derde van de olijfolie en een theelepel zout.
  3. Snij de aubergines overlangs open en snij ze diagonaal in, in een ruitpatroon zonder het vel te doorprikken. Verdeel de chermoula over de aubergine's en plaats ze op een bakplaat met de snijkant naar boven. Plaats ze in de voorverwarmde oven en bak voor 40 min of tot de aubergines volledig zacht zijn.
  4. Gaar ondertussen de bulgur. Laat de rozijnen opwellen in wat water,giet ze na 10 minuten af en meng ze onder de bulgur net als de groene kruiden,olijven, amandelen,lente ui, citroensap,olijfolie en een snuifje peper en zout.
  5. Serveer de aubergine's warm of lauw, lepel het mengsel over de aubergine en werk af met een genereuze lepel yoghurt en wat fijngesneden koriander.

 

door Hannah Dequeker