Gebakken pladijs met Ganda Ham en hazelnoot

ingrediënten
  • 2 pladijsfilets
  • 1 kleine knolselder met groen
  • 2 plakjes Ganda Ham
  • 1 eitje
  • bieslook
  • boter
  • 1 aardappel
  • hazelnootolie
  • peper & zout
  • enkele hazelnoten
  • 1 ui
  • geut witte azijn
Bereiding
  1. Knolselder pellen. Een viertal dunne lapjes afsnijden en in fijne draadjes snijden.
  2. Frituren op 150 ºC tot ze goudbruin zijn.
  3. De knolselder opzetten in water, met een fijngesneden ui en aardappel.
  4. Laat garen tot vocht is uitgekookt, daarna pletten met een vork.
  5. Water met een scheut azijn aan de kook brengen.
  6. Een eitje breken in het kookvocht, zachtjes laten garen tot het wit van het ei is gestold.
  7. De 2 pladijsfilets tot halfweg insnijden.
  8. Een plakje Ganda ham in de plooi plaatsen met geplette hazelnoten.
  9. Dichtplooien en aan kleuren in een pan.
  10. Bedekken met aluminiumfolie om uitdroging te vermijden.
  11. Op het bord de warme stoemp schikken, daarop het pocheerde eitje en bedekken met de gefrituurde knolselderdraadjes, alsook enkele reepjes Ganda ham.
  12. De pladijs naast de stoemp plaatsen en over sausen met de bakboter.
  13. Afwerken met bieslook.

 

door Ganda