Gegratineerde knolselder

ingrediënten
  • 1 kg knolselder
  • 1 citroen
  • 1.25 dl bouillon
  • 1 el saffloer olie
  • 2 voorjaar-uien
  • 2 el bloem
  • 1.25 dl melk
  • 60 g geraspte kaas
  • nootmuskaat
  • 2 el Parmezaan
  • 1 tl paprikapoeder
Bereiding
  1. Pers het sap van de citroen uit in een grote kom water.
  2. Schil de knolselder en snij de knollen in halve centimeter dikke plakken.
  3. Doe de plakken, om verkleuren te voorkomen, onmiddellijk in het citroenwater.
  4. Laat de plakken uitlekken en schik ze in een vuurvaste ovenschotel.
  5. Giet de bouillon over de selderij en dek de schotel af.
  6. Zet de bouillon op een matig hoog vuur en kook de selderij in 10 tot 12 minuten gaar.
  7. Verwarm de grill voor.
  8. Maak de saus door eerst de olie te verhitten in een steelpannetje op een matig hoog vuur.
  9. Fruit hierin de ui gedurende 2 minuten.
  10. Roer er de bloem bij, en bak tot ze geurig wordt en klop er dan de melk bij.
  11. Laat koken tot de saus dikker wordt.
  12. Roer er dan de kaas, nootmuskaat, zout en wat peper door.
  13. Giet de saus over de selderij, strooi er de Parmezaanse kaas en dan de paprikapoeder over.
  14. Zet de schotel onder de grill tot de bovenkant goudgeel is.
  15. Dien het gerecht in de schotel op.

 

door Smulweb