Gemarineerde feta met aubergine

ingrediënten

150 g feta
6 el olijfolie
1 el roze peperbolletjes, gekneusd
rasp van 1 citroen
1 el gedroogde oregano
2 lente-uitjes, in dunne ringen
zwarte peper van de molen
1 aubergine

Bereiding
  1. Snijd de feta in blokjes.
  2. Meng in een kom of diep bord de olijfolie met roze peper, citroenrasp, gedroogde oregano en lente-ui. Kruid bij met flink wat peper van de molen.
  3. Leg er de fetablokjes in en roer voorzichtig door, zodat ze aan alle kanten bedekt zijn met de marinade. Dek af en zet in de koelkast.
  4. Snijd de aubergine in dunne repen. Verhit een grillpan op hoog vuur.
  5. Gril de aubergine repen aan beide kanten kort tot er mooie bruine strepen in staan. Leg op een bord en laat afkoelen.
  6. Rol de fetablokjes in een reep aubergine en leg opnieuw in de marinade. Laat minstens 2 u in de koelkast marineren.
  7. Prik de feta-aubergine rolletjes op prikkers en serveer

 

door Een lepeltje lekkers