Griekse couscoussalade met gegrilde courgette

ingrediënten
  • 200 gr couscous
  • 200 ml (kippen)bouillon
  • 1 courgette
  • 250 gr cherry tomaatjes
  • 1 rode ui
  • 75 gr rucola
  • 100 gr zwarte olijven
  • 100 gr feta
  • 40 gr pijnboompitten
  • Sap van een halve citroen
  • Paar takjes verse munt
  • Paar takjes verse peterselie
  • 1 tl gedroogde oregano
  • Peper en zout
  • Knoflookolie (olijfolie gemengd met gehakt teentje knoflook)
Bereiding
  1. Doe de couscous in een kom en schenk hier de hete bouillon op. Dek de schaal af met een bord en laat het 10 minuten staan. Roer de couscous los met een vork. Breng het op smaak met het sap van een halve citroen, de gehakte munt en peterselie en wat peper en zout en eventueel een scheutje olijfolie.
  2. Breng de knoflookolie op smaak met de gedroogde oregano en wat peper en zout. Snijd de courgette met een kaasschaaf in linten. Bestrijk deze met de knoflookolie en grill deze goudbruin in een grillpan.
  3. Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen en halveer de tomaatjes. Rooster de pijnboompitjes goudbruin in een droge koekenpan. Meng dit samen met de rucola en olijven door de couscous. Verdeel dit over een mooie schaal.
  4. Leg de gegrilde courgette bovenop de Griekse couscoussalade en verkruimel de feta erover heen.
  5. Serveer meteen of bewaar tot gebruik in de koelkast.

 

door Pauline's keuken