Heksensoep met spinnen

ingrediënten

Voor de soep

  • ½ pompoen
  • 5 wortelen
  • een dikke ui
  • een teentje look
  • olijfolie
  • een mespuntje gemberpoeder
  • een bouillonblokje
  • (kokos)room
  • peper en zout

 

Voor de spinnen

  • olijven
  • enkele spaghettistengels

 

Voor de spinnenwebben

  • enkele eetlepels volle (plantaardige) natuuryoghurt
Bereiding
  1. Schil de groenten en snijd ze in stukjes.
  2. Stoof de ui en het lookteentje in een beetje olijfolie. 
  3. Voeg de groenten toe als de ui glazig is geworden en bak even aan. 
  4. Giet anderhalve liter water bij de groenten en voeg het bouillonblokje toe. Kruid met peper, zout en gember.
  5. Laat de soep ongeveer een half uur pruttelen op het vuur.
  6. Mix de soep en voeg eventueel een beetje (kokos)room toe.
  7. Maak spinnen door voorzichtig spaghettistengels door een olijf te duwen. Kook water en leg de spinnen er voorzichtig in met een lepel. Schep de spinnen er voorzichtig uit met een schuimspaan als de pootjes beginnen te bewegen.
  8. Verdeel de spinnen over de soepkommetjes.
     

TIP: maak de soep nog griezeliger door met een spuitzak met een heel fijn puntje cirkels volle yoghurt over de soep te spuiten. Daarna laat je de kinderen met een tandenstoker van het midden naar de rand lijntjes trekken in de vorm van een spinnenweb.

 

De Wassende Maan

De Wassende Maan

De Wassende Maan

 

Recept en foto 1 door Kookanje

Tip spinnenwebben en foto 2 + 3 door Eatsamazing