Kikkererwten curry met tomaat en wortel

ingrediënten
  • 1 blik kikkererwten
  • 2 wortelen, in (schuine) plakjes gesneden
  • 2 vastkokende aardappelen, in blokjes gesneden
  • 1 tomaat, ontveld en in blokjes gesneden
  • 1 ui, in partjes gesneden
  • olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 1 tl garam masala
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1 bouillonblokje
  • 100 ml kokosmelk
  • scheutje halfvolle melk
  • 2 el gehakte peterselie
Bereiding
  1. Kook de aardappelblokjes ca. 5 minuten.
  2. Verwarm de olie in een pan en fruit hierin de ui tot deze glazig is. Voeg knoflook en wortelschijfjes toe en fruit zo'n 5 minuten op matig vuur. Strooi de garam masala, paprikapoeder, gemberpoeder en kurkuma erover. Schep goed door en bak 1 minuutje mee.
  3. Voeg de kikkererwten, aardappelblokjes, kokosmelk, tomaat, melk en bouillonblokje toe. Roer goed door elkaar en laat de curry 10 - 15 minuten heel zachtjes pruttelen.
  4. Proef of de curry goed op smaak is. Schep in een schaal en bestrooi met de fijngehakte peterselie.
  5. Geef er bijvoorbeeld Turks brood bij.

 

door Hannah Dequeker