Landkers fluweelsoep

ingrediënten
  • 1 bosje landkers (ca. 400 g)
  • 300 g aardappelen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 liter water
  • 2 eetlepels room (optioneel)
  • zout en peper




  •  
  •  
  •  
Bereiding
  1. Bereid de landkers voor door het wegsnijden van de wortels aan het eind van sommige stengels en het verwijderen van verlepte bladeren.
  2. Dompel de landkers even in azijnwater om parasieten te verwijderen. Spoel tweemaal met vers water.
  3. Schil de aardappelen en snij ze in kleine blokjes.
  4. Overgiet met water en kook 15-25 minuten, tot de aardappelen gaar zijn.
  5. Haal van het vuur en laat lichtjes afkoelen.
  6. Verwijder en bewaar het kookvocht.
  7. Verhit een beetje olie in een grote pot, en laat de landkers gedurende 2 minuten slinken terwijl u voortdurend roert.
  8. Meng de groenten met de aardappelen in de blender of met de mixer, terwijl u kookvocht toevoegt tot de gewenste consistentie.
  9. Zout en peper naar smaak.
  10. Net voor het serveren, voeg een weinig room aan de soep, zodat het nog romiger wordt.