Melanzane alla parmigiana

ingrediënten
  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 aubergine
  • 2 tomaten
  • 125 g mozzarella
  • 1 takje rozemarijn
  • 10 g basilicum
  • 250 ml tomaten passata
  • 30 g parmezaan
  • 3 el olijfolie
  • peper en zout
Bereiding
  1. Was de aardappelen goed en snij ze in gelijke blokjes. Kook de aardappelblokjes beetgaar in ongeveer 15 minuten in gezouten water. Giet af.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snij de aubergine in plakjes van 1 cm. Snij de tomaten in plakjes. Snij de mozzarella in fijne plakjes. Hak de rozemarijn fijn. Pluk de blaadjes basilicum.
  3. Bestrijk de plakken aubergine met 2/3de van de olijfolie en kruid met peper en zout. Bak de plakken mooi goudbruin in een antikleefpan. Laat uitlekken op keukenpapier.
  4. Neem een ovenschaal en giet wat van de tomatenpassata op de bodem. Maak per persoon 2 torentjes, begin met een plakje gebakken aubergine. Leg daarop telkens een plakje tomaat, een blaadje basilicum en giet er een klein beetje tomatenpassata bij. Dek af met een plakje aubergine.
  5. Leg hierop een plakje mozzarella, een blaadje basilicum en opnieuw wat tomatensaus en een plakje aubergine. Blijf zo torentjes bouwen tot alle ingrediënten op zijn.
  6. Overstrooi met de geraspte parmezaan. Zet 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  7. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de gekookte aardappelblokjes rondom. Voeg de fijngehakte rozemarijn toe en kruid met peper en zout.
  8. Serveer de auberginetorentjes met de gebakken aardappelen.

 

door 15 gram