Oosterse Mihoensalade

ingrediënten
  • 250 g rijstnoedels 
  • 1 wortel (in fijne reepjes gesneden) 
  • 1/2 komkommer (in zeer fijne blokjes gesneden)
  • 200 g kleine broccoliroosjes (rauw) 
  • 1 halve rode paprika (in kleine reepjes gesneden)
  • 10 stuks mini maïskolfjes (in schijfjes gesneden) 
  • 4 eetlepels zoete chilisaus 
  • 2 eetlepels sojasaus 
  • 1 eetlepel verse koriander (fijn gehakt) 
  • enkele scheutjes sesamolie 
  • 1 eetlepel geroosterd sesamzaad
Bereiding
  1. Laat de rijstnoedels ongeveer 1 uur weken in koud water.
  2. Kook vervolgens de noedels 1 minuut in water met een snuifje zout en een scheutje olie.
  3. Wanneer de noedels gaar zijn, giet je ze af in een vergiet en spoel je ze gedurende enkele minuten met koud water. Laat ze nu verder uitlekken.
  4. Kook de maïskolfjes gedurende 5 minuten. Vervolgens afgieten en laten afkoelen.
  5. Neem een grote kom en doe hierin de wortelreepjes, de komkommerblokjes, de broccoliroosjes, de paprikareepjes en de maïskolfjes. Meng dit alles samen met de rijstnoedels.
  6. Voeg nu de sausen, koriander en kruiden toe en smaak af.
  7. Meng als laatste, naar smaak, nog enkele druppeltjes sesamolie door het gerecht.
  8. Schik het slaatje op een mooie schaal en werk af met het geroosterd sesamzaad. 

 

door Receptjes.be