Oriëntaalse gierst

ingrediënten
  • 200 gr gierst
  • 2 uien, fijngehakt
  • 400 gr bleekselderij, in stukjes
  • 5 el olie
  • 2 kl kerrie
  • 2 kl korianderpoeder
  • 1 kl gember, poeder of geraspt
  • 1 kl garam masala
  • 1 kl kaneel 
  • 150 gr grof gehakte gemengde noten
  • 1 kl zout
  • 2 dl water
  • geraspte sinaasappelschil
Bereiding
  1. Kook de gierst gaar, volgens de instructies op het pakje.
  2. Verhit langzaam de olie met de specerijen.
  3. Voeg de ui, de bleekselderij en de noten toe en laat alles al roerende even doorbakken.
  4. Voeg dan water, zout en de geraspte sinaasappelschil toe.
  5. Als het vocht helemaal verdampt is, de gierst er door roeren en nog even laten meebakken.
  6. Eventueel serveren met saus naar keuze.