Oven gebakken aardappelen en aardperen met citroen en salie

ingrediënten
  • 500 g stevige kleine aardappelen
  • 500 g aardperen
  • 4 tenen knoflook, fijngehakt
  • 50 ml olijfolie
  • 2 el grof gesneden salie
  • 1 tl zout
  • 1/2 tl zwarte peper
  • 1 citroen
  • 250 g cherrytomaat
  • 170 g kalamata olijven, ontpit
  • 2 el grof gesneden bladpeterselie
Bereiding
  1. Verhit de oven tot 200°C. Was de aardappelen goed, doe ze in een grote pan en overgiet ze met royaal gezouten water. Breng ze aan de kook en laat in 10-15 minuten beetgaar koken. Giet de aardappelen af, laat ze iets afkoelen en snijd elke aardappel over de lengte doormidden. Leg ze in een grote braadslee.
  2. Was de aardperen, snijd ze in 5 mm dikke plakken en doe ze bij de aardappelen. Voeg knoflook, olijfolie, salie, zout en peper toe en meng alles losjes met de handen. Zet de braadslee in de oven.
  3. Snijd intussen de citroen in dunne plakjes en verwijder de pitten. Roer als de braadslee 30 minuten in de oven staat de plakjes citroen met een houten lepel door de aardappelen en aardperen en zet de braadslee weer 20 minuten in de oven. Meng nu de cherrytomaat en olijven erdoor en rooster ze nog 15 minuten.
  4. Haal de braadslee uit de oven en roer wat peterselie door het gerecht. Schep het in een serveerschaal en garneer met de rest van de peterselie. 

 

Door Ottolenghi, Het kookboek