Pasta met cavolo nero en kikkererwten

ingrediënten
  • 2 handen vol stelen cavolo nero, in smalle reepjes
  • 120 gr pasta naar keuze
  • 1 blik kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • een handje amandelschaafsel
  • citroensap naar smaak
  • parmezaanse kaas naar smaak
Bereiding
  1. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan tot het lichtbruin kleurt. Blancheer vervolgens de cavolo nero één minuut in kokend water. Let op: de minuut begint pas als het water weer kookt!
  2. Laat de cavolo nero goed uitlekken. Kook vervolgens in dezelfde pan de pasta volgende aanwijzingen op de verpakking.
  3. Verhit als de pasta nog een minuut of 6 à 7 moet een scheut olijfolie in een koekenpan. Laat daarin de knoflook een minuut zachtjes bakken: lichtbruin worden mag, donkerder niet! Voeg vervolgens de cavolo nero toe en bak 3 minuten mee. Voeg dan de kikkererwten toe. Maak op smaak met versgemalen zwarte peper, zout en citroensap.
  4. Doe de pasta in een diep bord en schep het groentemengsel op. Bestrooi met amandelschaafsel en geraspte/geschaafde kaas naar smaak.

 

door Em's real food