Pastinaak soep met gerookte zalm

ingrediënten
  • 3 niet al te grote uien
  • 600 g pastinaak
  • 6 stengels bleek selder met blad
  • 2 wortels
  • 2,5 l kippenbouillon of groentebouillon 
  • peper en zout
  • 2 dl room
  • nootmuskaat
  • boter
  • koolzaadolie
  • 200 g gerookte zalm
Bereiding
  1. Snijd alle groenten in stukjes, van de selder hou je de blaadjes apart en je snippert ze fijn.
  2. Stoof de gesnipperd ui in wat olie en boter, voeg daarna de stukjes wortel, selder en pastinaak toe en kruid met peper en zout laat nog enkele minuten stoven onder deksel zodat de aroma’s vrij komen.
  3. Voeg daarna de warme bouillon toe en laat zachtjes 15 minuten koken of tot wanneer de groenten zacht zijn.
  4. Mix de soep en voeg wat room en nootmuskaat toe.
  5. Bij het opdienen kan je de gesnipperde selderblaadjes toevoegen.
  6. Indien je ook vis wil toevoegen, werk dan als volgt:
  7. Snipper de gerookte zalm fijn en meng met gesnipperde selderblaadjes. Maak er bolletjes van met twee lepels, druk goed samen.
  8. Leg een bolletje in een soepbord en schep er soep rond

 

door KVLV