Pesto Genovese

ingrediënten
  • 200 gr basilicum, enkel de blaadjes
  • 3 dl extra vergine olijfolie
  • 150 gr pijnboompitten
  • 2 teentjes knoflook, gepeld
  • 50 gr Pecorino (Italiaanse schapenkaas)
  • 50 gr Parmezaanse kaas
  • citroensap
  • beetje peper
Bereiding
  1. Doe de pijnboompitten samen met de teentjes knoflook in de keukenmachine en hak ze fijn. Schep uit de machine en zet even weg in een schaaltje. 
  2. Doe de basilicum in de machine en hak fijn. 
  3. Voeg daarna de pijnboompitten met knoflook en de olijfolie aan de basilicum toe en mix . 
  4. Rasp de Pecorino en Parmezaanse kaas grof en voeg dit ook toe aan het mengsel in de keukenmachine. Mix nogmaals totdat er een mooi gladde massa is ontstaan.
  5. Breng op smaak met peper en een beetje citroensap.
  6.  

door Hannah Dequeker