pizza bianca met courgette en peterselie-olie

ingrediënten
  • 1 tortillawrap
  • 1/3 courgette of een 8-tal champignons
  • 125 ml zure room of roomkaas natuur
  • 1 ei
  • 1 el peterselie vers gehakt
  • 10 ml olijfolie
  • 1/2 teentje knoflook fijn gehakt
  • 4 el parmezaanse kaas vers geraspt
  • 1 el pijnboompitten
  • peper
  • fleur de sel 
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Meng olijfolie, gehakte knoflook en peterselie door elkaar. Houd de peterselie-olie even apart en laat wat rusten zodat de smaken zich goed vermengen.
  3. Meng de zure room, 3/4 van de parmezaanse kaas en de dooier van het ei (het eiwit gebruiken we niet) door elkaar tot een glad en romig mengsel. Breng op smaak met vers gemalen peper. Extra zout toevoegen is niet nodig (de kaas is al vrij zout en straks wordt de pizza nog afgekruid met fleur de sel).
  4. Leg de tortillawrap in een pizzavorm (of meteen op de bakplaat) en bestrijk met het room-kaasmengsel (laat ongeveer 0,5 cm van de rand vrij).
  5. Snijd de courgette in de breedte in dunne plakjes en schik de plakjes bovenop het room-kaasmengsel.
  6. Druppel rijkelijk wat peterselie-olie over de courgetteplakjes en strooi nog wat pijnboompitjes en de rest van de parmezaanse kaas bovenop de pizza.
  7. Laat de pizza gedurende 10 min bakken (laat eventueel nog 2 min extra krokant worden onder de grill).
  8. Haal de pizza uit de oven en bestrooi onmiddellijk met een flinke snuif fleur de sel.

 

door Claudia's food court