Salade van gegrilde peer, prosciutto, rucola, mozzarella en walnoten

ingrediënten
  • 1 rijpe peer
  • 4 sneetjes prosciutto (Parma ham)
  • 1 bosje rucola
  • 1 bol mozzarella
  • 1 tas walnoten
  • peper & zout
  • olijfolie
  • balsamico azijn
Bereiding
  1. Schil de peer en snij in dunne plakjes met een mes.
  2. Grill de plakjes even in een hete grillpan.
  3. Bak of grill de sneetjes prosciutto tot ze krokant zijn.
  4. Snij de mozzarella in plakjes.
  5. Meng de walnoten, 1 eetlepel balsamico azijn en 2 eetlepels olijfolie doorheen de rucola.
  6. Voeg er de plakjes mozzarella aan toe.
  7. Kruid met peper en zout.
  8. Leg wat van het mengsel op een bord en schik de stukjes gegrilde peer en prosciutto eromheen.
  9. Kruid nogmaals met wat peper en zout en dien op met geroosterd brood.