Sla wraps met kip

ingrediënten
  • 1 tl olijfolie
  • 1 kg kippengehakt
  • 2 teentjes look,fijngesneden
  • 1 ui,in fijne blokjes
  • 75 gr hoisin saus
  • 2 el soya saus 
  • 1 el rijstwijnazijn
  • 1 tl vers geraspte gember
  • 2 lenteuitjes, in fijne lamellen
  • Koriander,fijngehakt
  • Munt,fijngehakt
  • Zout en peper
  • 1 ijsbergsla
Bereiding
  1. Bak het kippengehakt aan in de olijfolie tot het mooi kruimelt en helemaal gaar is.
  2. Meng de look,ajuin, hoisin saus, soya saus, rijstwijn azijn en gember eronder en laat voor een paar minuten uitkoken.
  3. Haal van het vuur en mix er de pijp ajuin, koriander en munt onder.
  4. Haal de bladeren van de ijsbergsla los maar probeer ze zo volledig mogelijk te laten, zodat er een soort van kommetje ontstaat.
  5. Lepel enkele lepels van het mengsel in de slakommetjes, werk eventueel af met een beetje sriracha saus.

 

door Hannah Dequeker