Tuinbonensalade met radijs, feta en tahindressing

ingrediënten
  • 500 gram tuinbonen, gedopte verse of uit de diepvries
  • 10 radijsjes, in dunne plakjes
  • 2 sjalotten, in dunne ringen
  • 5 zongedroogde tomaatjes, in kleine stukjes
  • 75 gram feta, verbrokkeld
  • Sap van 1 limoen
  • Olijfolie

 

Dressing

  • 2 eetlepels tahin
  • 1/2 rode peper, fijngehakt
  • Sap van 1 citroen
  • Flinke scheut olijfolie
  • Peper
  • Zeezout
Bereiding
  1. Zet een pan water op het vuur. Als het water kookt doe je de tuinbonen in de pan. Haal ze er na 2 minuten weer uit en spoel af met koud water.
  2. Druk de bonen met je vingertoppen uit het vliesje.
  3. Doe alle ingrediënten voor de dressing in een schaal en klop tot het een romige dressing wordt. Proef of je de dressing genoeg op smaak vindt. Voeg eventueel nog wat extra tahin, olijfolie of citroensap toe. Breng op smaak met peper en zout. Is de dressing iets te dik naar je zin? Doe er dan een klein scheutje water bij.
  4. Leg de tuinbonen op een schaal en meng ze met de zongedroogde tomaten, radijsjes, sjalotten en koriander. Breng op smaak met olijfolie en limoensap. Garneer met de verbrokkelde feta en wat koriander.
  5. Serveer de tahin dressing in een apart bakje bij de tuinbonensalade.
  6. Om er een complete maaltijd van te maken is het lekker om er quinoa of couscous bij te eten.

 

door Love my Salad