Uientaart met bladerdeeg

ingrediënten
  • 1 vel bladerdeeg
  • 1 kilogram uien
  • 1 klontje boter
  • 200 gram spekstukjes
  • 200 ml zure room (crème fraîche)
  • 2 eieren
  • peper en zout
  • gemalen kaas om te gratineren
Bereiding
  • Laat de oven voorverwarmen op 210 °C.
  • Pel de uien en snijd ze in schijven. Doe ze in een pan met koude boter en begin aan te stoven, kruid met wat peper en zout. Als je ziet dat de uien beginnen te bruinen, voeg je de stukjes spek toe en kruid met wat extra peper en indien gewenst zout.
  • Beboter een taartvorm (of leg er boterpapier in) en druk er het vel bladerdeeg in. Prik de bodem met een vork.
  • Neem een kom en klop de eieren los in de room, voeg wat peper en zout toe en meng goed.
  • Roer door dit ei-room mengsel het gebakken spek en de gestoofde uien.
  • Stort het beslag in de taartvorm en laat de uientaart 30 minuten bakken in de oven op 210 °C.

 

Door Taartmaken