Venkel-wortelsalade met linzen

ingrediënten
  • 500 gr wortels
  • 500 gr venkel
  • 2 rode ajuinen
  • 1 el kokosolie
  • 1 el olijfolie
  • 250 ml griekse yoghurt
  • zeste van 1 citroen
  • 225 gr linzen
  • muntblaadjes grof gehakt
  • zout en peper

Harissa Dressing

  • 200 gr olijfolie
  • 1-4 tl harissa pasta , naar smaak
  • 2 tl citroensap
  • ½ tl esdoorn siroop
  • zout
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Scrub de wortels maar laat de schil eraan. Snij ze overlangs in twee of in vier als ze dik zijn.  Was de venkel en snij in fijne lamellen, eventueel met behulp van een mandoline. Pel de rode uien en snij ze in acht stukken.
  2. Plaats de wortels op één en de venkel en rode ui op een andere bakplaat en wrijf ze alle twee in met een beetje kokosolie.  Paats in de oven en bak ze tussen de 25 en 35 minuten,of tot ze zacht zijn en een beetje gegrild langs de kanten. Haal uit de oven en kruid naar smaak met peper en zout.
  3. Terwijl de groenten in de oven zitten,kook de linzen volgens de instructies op de verpakking. Na het afgieten werk je de linzen af met een beetje olijfolie en peper en zout naar smaak.
  4. Meng alle ingrediënten voor de harissa dressing samen. Meng onder de gegrilde groenten.
  5. Meng de yoghurt met de citroen zeste.
  6. Om te serveren, verdeel je de yoghurt en linzen over de borden en stapel je de groenten er boven op. Besprenkel met grof zout, de gehakte muntblaadjes en de overige dressing.

 

door Hannah Dequeker