Zoetzure koolrabi met gierst

ingrediënten
  • koolrabi
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 gepelde (blik)tomaten, in stukjes
  • 100 g atjar tjampoer (of 100 g zuurkool)
  • 1 tl kerrie
  • scheutje olie
  • sap van 1 sinaasappel
  • 1 tl bindmiddel
  • 1 el gehakte verse basilicum
  • 2 el pijnboompitten
Bereiding
  1. Schil de koolrabi en snijd hem in kleine reepjes.
  2. Verhit olie in een ruime pan en roerbak ui en koolrabi met kerrie gedurende enkele minuten.
  3. Voeg de gepelde tomatenstukjes, atjar tjampoer en sinaasappelsap toe en laat het geheel nog 10 minuten staan stoven.
  4. Bind het vocht met water aangelengd bindmiddel.
  5. Voeg op het laatst de basilicum toe en serveer deze frisse groenten in saus over gierst.
  6. Strooi wat pijnboompitten eroverheen.

 

door Odin