Zonnige dip met koolrabi en broccoli

ingrediënten
  • 1 koolrabi
  • 1 selder
  • 1 broccoli
  • 50 g gegrilde cashewnoten
  • 100 ml olijfolie
  • 1 botje basilicum
  • 50 g gemalen pecorino
  • 2 takjes munt
Bereiding
  1. Snij van de koolrabi het bovenste en het onderste stuk af, die zijn nogal vezelig. Snij de rest in frietjes. Was en schil de selder en snij dan in stukken. Haal de roosjes van de broccoli.
  2. Doe de gegrilde cashewnoten samen met de olijfolie, de basilicum, de pecorino en de munt in een blender en mix.
  3. Serveer de dip in een afzonderlijk potje en de groentjes er mooi rond.

Naast koolrabi,selder en broccoli kan je ook radijsjes, komkommer, bloemkool roosjes, wortelstaafjes… in de saus dippen.

door Sofie Dumont