Aromatische aubergines

ingrediënten
  • 1 of 2 aubergines, gevierendeeld en in stukjes gesneden
  • olijfolie
  • 75 g gruyère kaas in dunne schijfjes
  • 1 fijngesneden grote ui
  • 400 g fijngehakte tomaten, verse of uit bokaal
  • 1 laurierblad
  • gedroogde tijm
  • ½ theelepel geraspte sinaasappelschil
  • mespuntje saffraan
  • 1 teentje geperste knoflook
  • zout
Bereiding
  1. Fruit de ui 10 minuten op een laag vuur in olijfolie goudgeel.
  2. Voeg de tomaten toe, daarna de kruiden, sinaasappelschil, saffraan, look en zout.
  3. Stoof zachtjes gedurende 20 minuten, zet het vuur daarna uit en laat de pot rusten.
  4. Bak de schijfjes aubergine in een goeie laag olijfolie tot ze bruin zijn aan weerszijden. Leg ze op keukenpapier om het overtollige vet te verwijderen  .
  5. Schik de schijfjes aubergine in een ovenschotel naast mekaar met telkens een laagje tomatensaus en een schijfje gruyère-kaas erbovenop.
  6. Dek af met folie en bak op 190°C in de oven gedurende 20 minuten.