DE WASSENDE MAAN ... MEER DAN BIO
Deze kuipjes gevuld met amandelboter en knapperige pure chocolade zullen gegarandeerd de show stelen bij de koffie. Ze zijn een heerlijke zelfgemaakte traktatie die niet veel moeite kosten.
- 20 december, 2024
Als je een fan bent van lemon curd of de klassieke Franse tarte au citron, dan zul je deze cranberry-versie geweldig vinden.
- 20 december, 2024
Dit is een fantastisch dessert dat je van tevoren kunt maken en gegarandeerd indruk zal maken op je gasten!
- 20 december, 2024
De kool wordt urenlang gebakken en vervolgens gegrild met kaas tot alles intens zacht en verleidelijk romig is. Je kunt de kool een dag van tevoren stoven en vervolgens afwerken onder de grill vlak voor het serveren.
- 17 december, 2024
Ingelegde uien en labneh voegen frisheid toe aan dit spruitjesgerecht, dat barst van de smaken en texturen. Dit recept vraagt om dadelstroop of pekmez, een soort melasse gemaakt van druiven (en soms ander fruit) die in de Turkse keuken wordt gebruikt. Ter vervanging kan je dezelfde hoeveelheid ahornsiroop of honing gebruiken. Hoewel enkele fruitige en houtachtige smaken ontbreken, zorgen deze alternatieven voor de broodnodige zoetheid in de rest van het gerecht.
- 17 december, 2024
Dit recept voor knolselderijpuree werkt als een pittig alternatief voor hummus, of geniet ervan als een maaltijd op zich met warm, knapperig brood of pita en een gebakken (kwartel)eitje erbovenop.
- 17 december, 2024
Deze miso-gembersaus past ook wonderwel bij tofu, tempeh en winterpompoen. Serveer deze zoete aardappelen met pittige Aziatische groenten of roergebakken paksoi, en misschien sobanoedels of bruine of zwarte rijst.
- 17 december, 2024
Een van de eenvoudigste recepten uit Ottolenghi's groentebijbel Plenty More. Dit heerlijke gerecht van geroosterde pompoen, chiliyoghurt en een verse kruiden-dressing is een kleurrijk vegetarisch gerecht.
- 17 december, 2024
Google je het Franse gerecht Bœuf Bourguignon, dan kom je Julia Child tegen. Deze vegetarische variant is maar één letter verwijderd van het origineel: van 'beef' naar 'beet' (biet). Grote stukken champignons geven de warme, rijke, wijnachtige stoofpot de juiste textuur en smaak.
- 16 december, 2024
Deze vegetarische variatie op de klassieke Beef Wellington is minder complex maar net zo indrukwekkend. Gebakken portobellochampignons worden gelaagd met in appelcider gekarameliseerde uien en gebakken champignons, op smaak gebracht met sojasaus voor diepte en aangevuld met walnoten voor textuur.
- 16 december, 2024
De techniek van de bloemkool eerst te roosteren, geeft deze soep een rijke, gekarameliseerde ondertoon. Een vleugje room en Parmezaanse kaas zorgen voor precies genoeg romigheid in de fluweelzachte puree van bloemkool en prei. De chimichurri-saus en poblano-crème fraîche zijn tijdsintensief maar de moeite waard. Het resultaat is een feestelijke start van je kerst- of eindejaarsdiner.
- 14 december, 2024
Deze aardpeersoep uit Ottonlenghi's NOPI: The Cookbook ziet er even goed uit als ze smaakt. Een indrukwekkende start van je feestdiner! De geroosterde hazelnoten werken samen met de spinazie en de pepertjes in de pesto om de smaak naar een hoger niveau te tillen.
- 14 december, 2024