Gekaramelliseerde zalm met zomersalade

ingrediënten
  • 700 g zalmfilet

 

Voor de marinade

  • 1 el fijne mosterd
  • 1 el perenstroop
  • 1 el balsamicocrème
  • 1/8 tl fijn zeezout
  • 2 mespunten cayennepeper
  • blaadjes van 10 takjes tijm

 

Voor de zomersalade

  • 500 g gemengde kerstomaten, gewassen
  • 2 perziken, gewassen
  • 4 lente-uien, schoongemaakt
  • 1/2 komkommer, gewassen
  • 1/2 bosje basilicum, alleen de blaadjes
  • 1/2 bosje munt, alleen de blaadjes
  • 1/2 rode chilipeper, zaadlijsten verwijderd
  • 2 el pistachenoten
  • olijfolie
  • balsamicocrème
  • fleur de sel
  • zwarte peper van de molen
Bereiding
  1. Meng alle ingrediënten voor de marinade. 
  2. Schep over de zalm en laat minstens 1u afgedekt marineren in de koelkast.
  3. Verwarm de oven voor op 220 °C (hetelucht). 
  4. Neem de zalm uit de marinade, leg in een ovenschaal en laat 15 minuten garen in de hete oven met toevoeging van stoom.
  5. Maak intussen de salade. Halveer de tomaten en snijd grote exemplaren in vier. Verwijder de pit uit de perziken en snijd in partjes. Snijd de lente-ui in ringetjes en de komkommer in blokjes. Scheur de kruiden en hak de chilipeper fijn. Hak de pistachenoten grof. 
  6. Meng alles in een grote kom en werk af met royaal olijfolie, een beetje balsamico crème, een flinke snuf fleur de sel en wat zwarte peper van de molen.
  7. Serveer de gekaramelliseerde zalm met zomersalade.

 

door een lepeltje lekkers