DE WASSENDE MAAN ... MEER DAN BIO

Gestoofde Scampi met Ui

Duik in een zee van smaken met dit recept voor gestoofde scampi met ui. De zachte scampi doordrenkt met de subtiele smaak van gebakken ui zullen je naar de kust brengen. Maak je klaar voor een onvergetelijke culinaire ervaring.

Ingrediënten:

  • 500g scampi, gepeld en ontdaan van darmkanaal
  • 2 uien, in dunne ringen gesneden
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse peterselie, gehakt, ter garnering

Instructies:

  1. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de uienringen toe en bak ze tot ze zacht en lichtbruin zijn, ongeveer 5 minuten.
  2. Voeg de gehakte knoflook toe aan de pan en bak nog eens 1 minuut, of tot het geurig is.
  3. Voeg de scampi toe aan de pan en bestrooi met paprikapoeder, zout en peper naar smaak. Bak de scampi tot ze roze en gaar zijn, ongeveer 4-5 minuten.
  4. Garneer met verse gehakte peterselie en serveer direct.
  5. Geniet van je verrukkelijke gestoofde scampi met ui met een glas witte wijn en een stuk knapperig brood. Eet smakelijk!