Knolseldersoep met peer en rucola

ingrediënten
  • 1 knolselder
  • 2 rode uien
  • 3 teentjes look
  • 2 peren
  • 1 bussel rucola
  • peper en zout
  • olijfolie
  • optioneel: (ongezoete amandel)melk, peterselie, boerenkoolsnippers, eetbare bloemen,...
Bereiding

recept

  1. Snij de ui en fruit met olijfolie in een kookpot.
  2. Snij ondertussen de knolselder en peren. Voeg deze na 5 minuutjes toe aan de ajuin, samen met de geperste look en 1 liter gezouten water.
  3. Laat ca. 30 minuten koken.
  4. Wanneer alles gaar is, voeg je de rucola erbij en mix je het geheel tot een glad mengsel.
  5. Voeg water toe of eventueel wat (amandel)melk voor een meer romige versie.
  6. Kruid goed af met peper en zout. 
  7. Serveer eventueel wat peterselie, boerenkoolsnippers, eetbare bloemen voor op de feesttafel!

 

Smakelijk!

 

recept door Sophie So Food