Lentetabouleh met kruidige kippenburgers en labneh

ingrediënten

(4 personen) 

Voor de tabouleh

  • 1/3 bussel kervel
  • 1/2 bussel mizuna
  • 1/3 bussel koriander
  • bussel landkers
  • busseltje pijpui
  • busseltje bieslook
  • 1 bussel radijsjes
  • 2 kopjes volkoren couscous
  • olijfolie
  • peper en zout

 

Voor de kippenburgers:

  • 500 gram lokaal kippengehakt
  • 1/3 bussel kervel
  • 1/3 bussel mizuna
  • enkele takjes tijm en rozemarijn fijngehakt
  • 1 teentje look
  • 2 rode uitjes of pijpui
  • 1 ei
  • 1 kopje havervlokken
  • zout

 

Voor de labneh:

  • 250 ml volle yoghurt een nacht uitgelekt in een doek
  • enkele stengels pijpui en bieslook
  • peper en zout
Bereiding

recept

Begin de avond voordien aan de labneh. Labneh maak je door volle yoghurt een nacht te laten uitlekken in een doek. Leg in een vergiet een doek en zet het vergiet op een kom. Schenk de yoghurt in het vergiet met doek. De dag erna krijg je een dik mengsel.

Voeg hierbij de fijn gesneden kruiden en meng goed.

TIP: Indien je geen nacht kan wachten: het is ook lekker zonder geduld, alleen krijg je dan een lopend yoghurtsausje. 

Maak de tabouleh. Doe de volkoren couscous in een kom en giet er kokend water over totdat de couscous net onder water staan. Giet daarna een flinke scheut olijfolie erover en laat wellen.

Was en snij de bladgewassen (hou een deel van de landkers apart), pijpui en bieslook fijn. Meng dit door de couscous en werk af met extra olijfolie, peper en zout. Laat rusten.

Snij de radijsjes fijn en leg ze op de resterende landkers. Je kan afwerken met eetbare bloemen: viooltjes, komkommerkruid, daslookbloempjes, ...

Maak nu de kippenburgers. Snij de bladgroenten en kruiden fijn. Snij de rode ui zeer fijn en pers het teentje look. Doe alles, samen met het ei en het kopje havervlokken bij het gehakt. Kruid goed met zout.

Meng alles voldoende en laat half uurtje in de frigo rusten. Maak daarna balletjes van het mengsel en bak ze in een pan met boter. Hou ze eventueel warm in de oven tot het opdienen.

Smakelijk!

door Sophie So Food