Ovenschotel van spirelli, venkel, prei en kruidige ricotta

ingrediënten
  • 1 ui
  • 2 stengels prei
  • 1 venkel
  • 2 takjes tijm
  • 10 g dille
  • 200 g spirelli
  • 100 g ricotta
  • 1 teentje knoflook
  • 30 g parmezaan
  • 5 el paneermeel
  • 1 el olijfolie
  • 1 kl boter
  • peper en zout
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de ui fijn. Was de prei grondig en snij in fijne ringen. Snij de venkel in fijne blokjes. Rits de blaadjes van de tijm. Snij de dille fijn.
  2. Verhit de olijfolie in een pan en stoof de ui, venkel en prei aan gedurende 10 minuten. Kruid met peper en zout.
  3. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de spirelli beetgaar in 6 minuten. Giet de pasta af, maar hou wat kookvocht bij voor de saus.
  4. Meng de ricotta met een flinke scheut van het kookvocht tot een romige saus. Voeg de tijm en dille toe en kruid met peper en zout. Meng met de groenten.
  5. Vet een ovenschaal in met boter. Halveer de knoflook en wrijf de ovenschaal in met de knoflook. Schep de pasta in de ovenschaal en verdeel er het groentemengsel over. Meng de parmezaan met het paneermeel en strooi over de ovenschotel. Zet 15 minuten in de voorverwarmde oven. Zet nog even onder de grill voor een goudbruin kaaskorstje en serveer.

 

door 15 gram