Watermeloen met feta

ingrediënten
  • 4 dikke plakken watermeloen
  • 250 g feta
  • 1 el zwarte peperkorrel
  • 3 cm verse gember, geschild
  • sap van 1 limoen
  • 2 el notenolie of olijfolie
  • grof zeezout
  • 1 rode chilipeper, zonder zaadlijsten, kleingesneden
Bereiding
  1. Snijd de plakken watermeloen in driehoekige parten en verwijder de pitten.
  2. Snijd de feta in lange repen of verkruimel hem in grove brokken.
  3. Stamp de peperkorrels grof in een vijzel.
  4. Rasp de gember en knijp het sap van het raspsel uit boven een kannetje (u kunt ook een knoflookpers gebruiken).
  5. Voeg het limoensap toe en klop met een vork stevig door elkaar.
  6. Zet de partjes watermeloen rechtop op een schaal of in een kom.
  7. Voeg de feta toe.
  8. Bestrooi met de peper en wat grof zeezout.
  9. Besprenkel met de gemberdressing en strooi er stukjes chilipeper over.