workshop

nieuwsMyriam Dumortier is senior researcher, met focus op de interactie tussen landbouw en biodiversiteit. Haar interesse gaat naar de toestand van de biodiversiteit op het platteland, landbouwpraktijken die gunstig zijn voor de biodiversiteit (bv. agro-ecologische landbouw) en synergiën tussen landbouw en natuurbehoud. Ze is ook betrokken bij beleidsondersteuning en maakt deel uit van het team Natuur en Maatschappij, dat inzet op participatieve processen.

 

 

Je kent haar misschien van haar opinies en artikels in Oikos, Mo*, Knack en de landelijke geschreven pers. Haar toegankelijke, aansprekende stukken betreffen vooral de biodiversiteitscrisis, maar dat kan breed gaan, zoals over de herinrichting van onze Vlaamse tuinen, of over de dringende nood aan meer natuur, of over het verband tussen biodiversiteit en zoönoses (ziektes die van dieren op mensen overspringen, zoals Covid-19).

Na een opleiding tot Bio-ingenieur en doctor in de bio-ingenieurswetenschappen werkte ze in de jaren ’90 in community forestry en plattelandsontwikkeling in Zuid-Azië. Van 2000 tot 2010 werkte ze aan de natuurrapportering op het INBO en van 2010 tot 2020 werkte ze als beleidsmedewerker bij de Europese Commissie aan de ontwikkeling van het EU-beleid inzake invasieve exoten. Sinds 2020 werkt ze opnieuw op het INBO om zich toe te leggen op landbouw. Sinds 2007 is ze ook professor bos- en natuurbeleid aan de Universiteit Gent.

 

Praktisch

Wanneer? 
donderdag 18 november
19u30 - ca. 21u30
met open bar tijdens en achteraf

UPDATE: deze lezing is AFGELAST

 

Waar? 
De Wassende Maan
Beekstraat 35
9800 Astene-Deinze

Prijs? 
vrije bijdrage

 

DEZE LEZING IS HELAAS AFGELAST