
Cursus | Leer zelf honingdesembrood bakken
met Johan Weyens (De Vijfkant)
Johan Weyens is reeds ruim 30 jaar gepassioneerd bio-bakker. In woelige tijden voor 'ons dagelijks brood' weet hij zich een weg te banen doorheen de granen van nu en vroeger en broden die in lang vervlogen tijden Jan en alleman deden watertanden.
Op vrijdag 8 november en zaterdag 9 november leidt Johan ons doorheen de wondere wereld van het kneden, vormen en bakken van brood. Het resultaat? Pistolets, stokbroden, sandwiches, croissants én... niet te vergeten: ons eigen honingdesembrood.

Op vrijdagavond leren we de perfecte voordeeg te maken, de start van een goed desembrood. Daarnaast is er ruimte voor een ronde tafelgesprek over ‘ons dagelijks brood’. Johan beantwoordt graag al je vragen en zet je aan het denken. Wat is het probleem met brood? Is een biobrood dan beter? Kan brood ook een heilzame werking hebben op ons lichaam? Wat zijn gluten en wat doen ze? Maar ook technische vragen komen aan bod: bij welke temperatuur zal mijn brood het beste rijzen? En lukt dat ook wanneer ik kamut-meel gebruik?
Zaterdag wordt dan weer een heuse ‘doe-dag’. De rode draad doorheen alle oefening is het honingdesembrood. Om dat een succes te laten worden oefenen we vooraf diverse kneedtechnieken en leren we onze deeg aanvoelen. Het resultaat? Een zak vol pistolets, croissants, sandwiches, én brood om mee te nemen naar huis!
Praktisch
Wanneer?
vrijdag 8 november
18:30 - 22:00
en
zaterdag 9 november
10:00 - 16:00
Zelf meebrengen?
Keukenschort, lege bokaal en eventueel broodzak
Prijs?
79 euro p.p.
(inclusief syllabus, lunch op zaterdag en brood om mee te nemen)
Waar?
De Wassende Maan
Beekstraat 35
9800 Astene-Deinze