DE WASSENDE MAAN ... MEER DAN BIO
Deze aloude bewaartechniek is niet alleen een van de meest ecologische die je kan bedenken, ze is ook nog eens supergezond. Bovendien voegt ze een nieuwe smaakdimensie toe aan je groenten. Lieve Ferdinande legt duidelijk uit wat fermenteren is en hoe je dat veilig doet.
Nu grote chefs meer en meer aandacht besteden aan groenten, staat melkzuurfermentatie weer volop in de belangstelling. Deze aloude bewaartechniek is niet alleen een van de meest ecologische die je kan bedenken, ze is ook nog eens supergezond. Bovendien voegt ze een nieuwe smaakdimensie toe aan je groenten. Lieve Ferdinande legt duidelijk uit wat fermenteren is en hoe je dat veilig doet. De nadruk ligt echter op de praktijk. We zetten in kleine groepjes 2 originele groentenfermentaties op. Zo krijg je de belangrijkste technieken onder de knie en kan je later met om het even welke groente aan de slag. Er zullen uiteraard proevertjes zijn en je gaat naar huis met 2 potjes vol lekkers.
Tip: Kom lekker vroeg en neem eerst nog een kijkje in de winkel van De Wassende Maan.
Wanneer:
woensdagavond 26 maart - 18:30 - 21:30
Locatie:
De Wassende Maan - Beekstraat 35, 9800 Astene
Inschrijven:
meer info volgt later
Kostprijs: meer info volgt later
Meebrengen:
Een mesje en een snijplank
2 glazen bokalen (genre confituurpot met deksel óf weckpot met beugelsluiting) van
350 tot 500 ml
Een potje voor een eventueel restje
Keukenhanddoek en als je dat wil een schort