De Wassende Maan

EXPO + VERNISSAGE

VOETEN IN DE AARDE

Vernissage met receptie | zaterdag 25 juni 2022 om 11u
Expo in onze serres en winkel
| 25 juni tot 31 juli 2022

Welkom in onze serres op de feestelijke vernissage van 'Voeten in de Aarde'. Deze rondreizende kunstzinnige tentoonstelling rond biodynamische landbouw toont hoe jongeren en boeren hun moed en veerkracht terugvonden tijdens de moeilijke periode van Covid-19. De expo verwonderde al tal van bezoekers op o.a. De Kollebloem, Lousbergmarkt en Widar met haar onthaastende schoonheid. Van harte welkom om de kleurvolle krijttekeningen blakend van vitaliteit te komen bekijken.

Curator Kaya Jakovits bezielde dit bijzonder project in kader van onderzoek rond psychosociaal welzijn bij jongeren aan de hand van kunstzinnig therapeutisch werk. De 14-jarige jongeren zijn leerlingen aan kunsthumaniora Sint-Lucas in Gent. Zij maakten over een tijdspanne van 2 jaar samen met Kaya, hun leerkracht vormtekenen, de brug tussen landbouw en kunst.

Het proces stond voorop, maar het resultaat is verbluffend. De bewuste verbinding met de natuur had een therapeutisch effect met fysieke en mentale veerkracht tot gevolg. Onthaasten, verder kijken, waarnemen, reflecteren en uiteindelijk tekenen maakte voelbare kwaliteiten opeens zichtbaar. Het werd een kunstzinnig dialoog tussen biodynamische landbouw en jongeren vol kleur en sprankel.

Op de vernissage geeft Kaya Jakovits zelf toelichting bij de kritische, eigenwijze blik op landbouw van onze toekomstige generaties. Hoe ervaren de jongeren gezonde voeding versus klassieke landbouw? Waar hechten zij belang aan? Hoe blikken zij vooruit op hun toekomst in een veranderende wereld? Waarin vinden jongeren zuurstof? Hoe dragen biodynamische gewassen bij tot zuurstof voor lichaam en geest? Een haarscherpe analyse met ruimte voor dialoog en ontmoeting.

 

Wil jij die onthaasting ook voelen? Na de vernissage kan je deelnemen aan de workshop "Mindful vormtekenen" door Kaya Jakovits op onze boerderij → meer info en inschrijven