De Wassende Maan

Iedereen heeft recht op gezonde biogroenten

Daar gaan we echt voor. Doorheen het hele jaar schenken we daarom verse, gezonde biogroenten aan onze vaste goede doelen Weggeefwinkel De Rode Lotus en Vzw Gezinsvervangend Tehuis Gandae.

Ook jij kan onze goede doelen helpen steunen! Schenken kan op verschillende manieren:

→ in de biowinkel kan je de hele maand december €2,5, €5 of €10 extra afrekenen aan de kassa
→ in de webshop kan je het hele jaar door een donatie doen in schijven van €5, voor een doel naar keuze
→ als biobox-abonnee kan je bij afwezigheid je biobox wegschenken aan de goede doelen (i.p.v. te annuleren)

 

Wij doneren doorheen het hele jaar biogroenten ter waarde van alle schenkingen aan onze drie goede doelen. En daar laten we het niet bij. We doen er altijd zelf nog een flinke schep bovenop! In het verleden konden we samen zo al bijna 2500kg groenten per jaar schenken.

Bedankt om ook een 'groentje' bij te dragen!

Het gezinsvervangend tehuis Gandae is een residentiële voorziening voor werkende volwassenen met een licht tot matig verstandelijke beperking. Met individueel aangepaste begeleiding voelen de bewoners zich thuis. GVT Gandae begeleidt de bewoners bij de uitbouw van een volwaardig functioneren in de maatschappij. Een zinvolle daginvulling wordt aangeboden aan bewoners van gepensioneerde leeftijd en bewoners die omwille van economische of medische redenen al dan niet tijdelijk werkloos zijn. Samen kokerellen met verse groenten (van o.a. De Wassende Maan) is één van deze activiteiten.

→ Meer info

Bij Vzw Rode Lotus in de Brugse Poort ben je welkom voor een babbel, koffie of soep. Er is een weggeefwinkel met kledij en andere spullen. Elke vrijdag is er voedselbedeling waarbij iedereen die het nodig heeft terecht kan. Een gezonde portie verse biogroenten is hier steeds zeer welkom.

→ Meer info

De vrijwilligers van Vzw De Tinten bieden hulp aan vluchtelingen, asielzoekers en mensen zonder wettig verblijf, die omwille van hun ras, overtuiging of godsdienst in hun thuisland vervolgd of op een of andere wijze gediscrimineerd worden. Ze bieden o.a. materiële, financiële en medische hulp. Daarnaast ondersteunen ze schoolgaande kinderen en organiseren ze ook wekelijks een voedselbedeling. Daar dragen wij met De Wassende Maan graag ons steentje aan bij. 

→ Meer info