workshop

Voor wie is deze opleiding bedoeld?

  • voor wie zijn vakkennis wil verruimen en verdiepen
  • voor wie richtingsvrij en polariteitsvrij wil leren omgaan met voeding
  • voor wie wil leren omgaan met voeding vanuit inzicht i.p.v. vanuit een voedingsleer
  • voor wie naast een louter technische omgang ook een inhoudelijke  omgang met voeding wil ontwikkelen
  • voor wie naast voeding en gezondheid ook de samenhang tussen voeding en bewustzijnsontwikkeling wil leren kennen
  • voor wie de levenskracht als nieuw kwaliteitscriterium omtrent voeding wil leren kennen
  • voor wie de concrete bewustzijnsontwikkeling wil leren kennen en ontwikkelen

 

Wat leer je?

Naast de praktische en technische productkennis omtrent voeding ontwikkel je stap voor stap ook een dieper inzicht in voeding en zijn vele samenhangen.  De opleiding is dus niet zozeer een overdracht van louter informatie of technieken.  Ze wil vooral ook het zelfstandig ontwikkelen van inzicht stimuleren.

Deze opleiding wordt thematisch en inhoudelijk opgebouwd vanuit een ruime vakkennis en wordt dus niet gegeven vanuit een bepaalde leer of strekking. Ze is net bedoeld om de verschillende strekkingen, gezichtspunten en de diverse voedingsleren met kennis van zaken te leren onderscheiden en te herkennen. In de hedendaagse tijd is er vooral nood aan hoe nog je weg te vinden in de vele informatie, kookboeken en voedingsleren en dat is wat deze jaaropleiding ook voorziet namelijk door middel van het ontwikkelen van inzicht  zelfstandig je weg leren te vinden.

We bekijken de voeding o.a. vanuit de ayurveda, de macrobiotiek, vanuit de hedendaagse  wetenschap,  de 5 elementenleer, vanuit de orthomoleculaire visie, de rauwkost, vanuit het keto- en paleo gezichtspunt, vanuit het bloedgroependieet, vanuit de gescheiden voeding of de voedselcombinaties, vanuit het zuur-basen gezichtspunt,  vanuit de antroposofie alsook vanuit de yoga.

In tijden waarin men vooral technisch leert omgaan met voeding, leer je hier nieuwe en verruimende aspecten omtrent voeding kennen. Je leert kijken en denken vanuit een diepere samenhang en op die manier ontstaat een intensievere verbinding en relatie tussen mens en voeding. Deze verbinding is zeer gunstig, opbouwend en zeer aanvullend bij de hedendaagse kennis omtrent voeding.

Met het ontwikkelen van inzicht is een persoonlijke ontwikkeling verbonden. Deze persoonlijke ontwikkeling kan het best omschreven worden als een concrete bewustzijnsontwikkeling die we hier in het vakgebied van de voeding tot stand brengen.   Ze is echter zeer goed overdraagbaar op alle andere aspecten van het leven.

Heb je interesse in de volledige inhoud van de jaaropleiding: klik hier.

 

Praktisch

Wanneer?
zaterdag 23 september 2023, 9u30 tot 17u00
(onderdeel van een opleiding van 12 zaterdagen)

 

Waar?
De Wassende Maan
Beekstraat 35, 9800 Astene-Deinze

Meer info en inschrijven?
Schrijf je in via De Zonnekeuken