Kruidenmix: 2 el sesamzaadjes, 1,5 el ajuinpoeder, 1,5 el gedroogde look, 1 el maanzaad, 1 theelepels zeezout, 1tl nigellazaad
225 g seitan, in stukjes van 2,5 cm
1 chilipeper, schoongemaakt en in dunne plakjes
2 el witte azijn (verdeeld)
60 ml smoky BBQ-saus (of zelf te maken met tomatenpuree, azijn, suiker, en kruiden zoals paprika en knoflook.)
Allergenen: sesam, soja, tarwe
Bakplaat bekleed met bakpapier
Bereiding
Groenten en seitan roosteren Verwarm de oven voor op 230°C. Leg de zoete aardappel, spruitjes, gerookte paprikapoeder, kruidenmix, een snufje zout en peper, en 1 el plantaardige olie op één kant van de bakplaat. Hussel goed door. Verdeel de seitan op de andere kant van de bakplaat, meng met 1 el plantaardige olie, een snufje zout en peper. Rooster alles 12-15 minuten tot de groenten en seitan goudbruin zijn. (Voor 4 porties: gebruik 2 el olie per kant.)
Tip: Zorg dat de groenten in een enkele laag liggen, zodat ze lekker krokant worden.
Vinaigrette maken Meng in een kommetje 1 tl olijfolie, de peper, 2 el witte azijn en een snufje zout en peper. Roer goed door. (Voor 4 porties: gebruik 2 tl olijfolie en 4 el witte azijn.)
BBQ-seitan bereiden Haal de bakplaat uit de oven. Meng in een kommetje de resterende 1 el witte azijn met de BBQ-saus. Giet dit over de seitan en roer door. Zet de bakplaat nog 4-6 minuten terug in de oven tot de BBQ-saus kleverig is en de groenten beetgaar zijn. (Voor 4 porties: gebruik 2 tl witte azijn.) Tip: Het is prima als er wat BBQ-saus op de groenten terechtkomt; alles komt toch samen in de kom!
Serveren Verdeel de BBQ-seitan, geroosterde zoete aardappel en spruitjes over kommen. Besprenkel met de vinaigrette en geniet!
Geroosterde zoete aardappel en spruitjes gecombineerd met seitan en een pittige vinaigrette maken dit gerecht tot een echte smaakexplosie. En het is ook nog eens gemakkelijk te bereiden!