Berloumi frietjes met romige witloofsalade
Berloumi is een Belgische variant van halloumi, een stevige, halfharde kaas die ideaal is om te bakken of frituren zonder te smelten. In deze salade zorgt Berloumi voor een krokante, hartige toets die mooi contrasteert met het frisse witloof, het licht bittere roodloof en de zoete accenten van granaatappel en krenten.

Boodschappenlijstje
- 1 stronk witloof
- 2 wortelen
- 1 roodloof
- 1/4 rode kool
- 500 g Berloumi uit onze webshop
- sap en zeste van 2 limoenen
- 1 bussel dille
- 1 bussel bladpeterselie
- 1 granaatappel
- 4 el krenten
Voor de dressing:
- 50 ml mayonaise
- 2 el honing
- 200 ml Griekse yoghurt
- peper
- zout

Bereiding
- Snijd de wortelen, het roodloof en het witloof in fijne plakjes. Besprenkel het witloof en het roodloof met wat limoensap.
- Hak de dille en de bladpeterselie fijn en meng deze onder de gesneden groenten.
- Maak de yoghurtdressing. Meng de mayonaise en de honing onder de yoghurt en breng op smaak met het overige limoensap en de zeste. Kruid met peper en zout.
- Verdeel de yoghurtdressing onder de fijngesneden groenten. Haal de pitten uit de granaatappel.
- Voeg deze toe samen met de krenten.
- Snijd de Berloumi in frietjesvorm. Frituur de Berloumi gedurende 1 minuut op 190°C. Schud tijdens het frituren de frietjes los. Leg de Berloumi frietjes op keukenpapier. Kruid met peper en zout en serveer ze bij de salade van witloof.
door Lekker van bij ons
met Berloumi van Berloumi.