DE WASSENDE MAAN ... MEER DAN BIO

Elegante winterpasta met prei en palmkool

De palmkool is van oorsprong een delicatesse uit Italië. In dit gerecht komt de verfijnde en zachte smaak van deze wintergroente prima tot haar recht.

Elegante winterpasta met prei en palmkool

ingredients

Boodschappenlijstje

  • 1 grote prei
  • 6 teentjes knoflook
  • 2 grote handen vol Cavolo Nero/palmkool
  • 100 ml extra vierge olijfolie
  • 500 g gedroogde pasta, zoals penne, linguine of spaghetti
  • 100 g Parmezaanse kaas
instructions

Bereiding

  1. Snij de prei in blokjes en pel de knoflook.
  2. Breng een grote pan met gezouten water aan de kook en doe de prei en knoflookteentjes erbij. Laat 3 minuten koken en voeg dan je cavolo nero toe. Kook nog 3 tot 3½ minuut, maar niet meer!
  3. Gebruik een tang of een lepel met gleuven om de groenten naar een blender te verplaatsen - het is oké als er een beetje water bij komt. Voeg je olie toe en mix tot je een levendige groene puree hebt, dezelfde consistentie als dikke slagroom. Als het wat te droog is, voeg dan een scheutje kookwater toe. Proef, breng op smaak met zeezout en zwarte peper en zet opzij.
  4. Breng het water weer aan de kook en kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
  5. Giet af en doe de pasta terug in de pan, voeg de saus toe en laat 30 seconden sudderen op middelhoog vuur.
  6. Als het weer kookt, haal van het vuur en rasp er Parmezaanse kaas in. Wees er snel bij, zodat je pasta niet te gaar wordt, en controleer vervolgens de balans tussen kaas, zout en peper.
  7. Rasp er wat extra Parmezaanse kaas over, serveer op een grote schaal en eet zo snel mogelijk op.

 

door Blauw Kasteel, obv jamieoliver.com