Groenten curry met Chinese kool, venkel en champignons
Een curry boordevol groenten, kleurrijk en geurig.
Groenten curry met Chinese kool, venkel en champignons
Boodschappenlijstje
- 1 ui
- 1 paprika
- 1 courgette
- 1 venkel
- 1 wortel
- 1 Chinese kool
- 3 à 4 champignons
- bosje verse kruiden
- 1 blik kikkererwten
- 1 doosje (soja)room of amandelmelk of kokosmelk
- basmatirijst
- peper en zout
- gember
- kurkuma
- kerrie
Bereiding
- Snij elk van deze groenten (de hoeveelheid die je wil) in blokjes.
- Fruit een uitje met wat look, een beetje kerrie, kurkuma en gember(of één van beide) in een stevige scheut olijfolie en roer dit gedurende enkele minuten in de wok.
- Doe er vervolgens de groenten bij, eerst de hardste, daarna de zachtere en wok er maar op los. Steeds op hoog vuur en bij je pan blijven.
- Kruid met peper en zout en voeg de uitgelekte kikkererwten toe.
- Laat nog even sudderen.
- Voeg (soja)room toe naar believen.
- Werk af met de verse kruiden: peterselie, kervel, koriander, basilicum of bieslook. Je kiest er eentje, elk zal een aparte touch geven aan dit recept.
- Kook geurige basmatirijst (1 kopje droge rijst in 2 kopjes water of bouillon voor 2 personen).
door Hilde Coucke