DE WASSENDE MAAN ... MEER DAN BIO

Groenten curry met Chinese kool, venkel en champignons

Een curry boordevol groenten, kleurrijk en geurig.

Groenten curry met Chinese kool, venkel en champignons

ingredients

Boodschappenlijstje

  • 1 ui
  • 1 paprika
  • 1 courgette
  • 1 venkel
  • 1 wortel 
  • 1 Chinese kool
  • 3 à 4 champignons
  • bosje verse kruiden
  • 1 blik kikkererwten
  • 1 doosje (soja)room of amandelmelk of kokosmelk
  • basmatirijst
  • peper en zout
  • gember
  • kurkuma
  • kerrie
instructions

Bereiding

  1. Snij elk van deze groenten (de hoeveelheid die je wil) in blokjes. 
  2. Fruit een uitje met wat look, een beetje kerrie, kurkuma en gember(of één van beide) in een stevige scheut olijfolie en roer dit gedurende enkele minuten in de wok. 
  3. Doe er vervolgens de groenten bij, eerst de hardste, daarna de zachtere en wok er maar op los. Steeds op hoog vuur en bij je pan blijven. 
  4. Kruid met peper en zout en voeg de uitgelekte kikkererwten toe.
  5. Laat nog even sudderen. 
  6. Voeg (soja)room toe naar believen. 
  7. Werk af met de verse kruiden: peterselie, kervel, koriander, basilicum of bieslook.  Je kiest er eentje, elk zal een aparte touch geven aan dit recept. 
  8. Kook geurige basmatirijst (1 kopje droge rijst in 2 kopjes water of bouillon voor 2 personen).

 

door Hilde Coucke