DE WASSENDE MAAN ... MEER DAN BIO

Indische curry met kool, pompoen en champignon

Een stoofschotel met geurige wintergroenten en een Indische twist.

Indische curry met kool, pompoen en champignon

ingredients

Boodschappen

  • 1 savooikool
  • 1/2 pompoen
  • 250 gram champignons
  • 1 rode ui
  • 3 teentjes look
  • 1 blik kokosmelk
  • 500 ml tomatenpassata
  • 1 tl currykruiden
  • (optie: 5 kardemompeulen)
  • peper, zout
  • olijfolie
instructions

Bereiding

  1. Schil en snij de pompoen in blokjes, snij de savooi in reepjes en de champignons in 4.
  2. Snij de ui en plet de look en doe ze in een pot met dikke bodem, gevuld met rijkelijk olijfolie (of kokosolie).
  3. Fruit de ui en look en voeg vervolgens de pompoenblokjes toe. Laat 5 minuten stoven en voeg er nadien de savooikool en de champignons aan toe.
  4. Voeg currykruiden, het geplette zaad van de kardemom, peper en zout toe. Stoof ongeveer zo'n 10 minuten.
  5. Voeg vervolgens kokosmelk en passata toe. Laat alles op een zacht vuurtje pruttelen tot het gaar is. Is de saus nog te lopend? Eventueel kan je het geheel wat indikken met maizena.
  6. Werk eventueel af met wat gebakken cashewnoten. Lekker met rijst, naanbrood en/of vis. 

 

door Sophie so Food