DE WASSENDE MAAN ... MEER DAN BIO

Kleurige bietenrisotto met veldsla pesto

Dit heerlijke en voedzame gerecht combineert de aardse smaken van geroosterde bieten met de frisse nootachtige pesto van veldsla.

Kleurige bietenrisotto met veldsla pesto

ingredients

Boodschappenlijstje

Voor de Risotto:

  • 600 g verse rode bieten
  • 200 g risottorijst (of een andere graansoort naar keuze)
  • 1 ui, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 0,5 - 0,75 liter groentebouillon (afhankelijk van de gekozen graansoort)
  • 20 g boter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Balsamicoazijn naar smaak
  • Peper en zout naar smaak

Voor de Veldsla Pesto:

  • 5 eetlepels olijfolie
  • 75 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 25 g pijnboompitten of zonnebloempitten
  • 1 teentje knoflook
  • 75 g veldsla
  • 1 eetlepel citroensap
instructions

Bereiding

  1. Bieten Voorbereiden:
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.Was de bieten grondig en wikkel elke biet afzonderlijk in aluminiumfolie.Sprenkel een beetje olijfolie en balsamicoazijn over de bieten en breng op smaak met peper en zout.Plaats de ingepakte bieten op een bakplaat en rooster ze 60-90 minuten in de oven, totdat ze zacht zijn. Controleer na 60 minuten met een mes.Haal de bieten uit de oven, laat ze iets afkoelen, en trek de schil eraf. Dit gaat makkelijker als je handschoenen draagt om je handen te beschermen.
  3. Risotto Koken:
  4. Snijd de helft van de geroosterde bieten in kleine blokjes en pureer de andere helft tot een gladde puree.Verhit in een grote pan de olijfolie op laag vuur en voeg de ui en knoflook toe. Fruit deze tot ze glazig zijn.Voeg de risottorijst toe en schep deze om.Voeg geleidelijk een soeplepel bouillon toe, roer goed door en laat het mengsel zachtjes koken. Herhaal dit totdat de rijst al dente is.Wanneer de risotto bijna klaar is, roer dan de bietenpuree en de blokjes bieten erdoor. Voeg de boter toe en breng het geheel op smaak met peper en zout.
  5. Veldsla Pesto Bereiden:
  6. Doe de veldsla, Parmezaanse kaas, pijnboompitten, knoflook, olijfolie en citroensap in een blender of kom.Pureer het geheel tot een gladde pesto. Voeg indien nodig extra olijfolie toe om de gewenste consistentie te bereiken. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Serveren:
  8. Schep de bietenrisotto op borden en garneer met een lepel veldsla pesto. Voeg eventueel wat extra veldsla toe voor een frisse touch. Geniet van dit kleurrijke en voedzame gerecht!