Kliswortel met (verse) tijm
Kliswortel is aards en knapperig, heeft iets weg van artisjok en heeft een aangename, lichte bitterheid. In Japan en Korea is de wortel zeer populair. Bij ons is het een nobele onbekende, maar het loont de moeite om hem te proeven, al was het maar omdat hij zo gezond is.
Kliswortel met (verse) tijm
Boodschappenlijstje
- 800 g klis wortel, schoon geboend (niet geschild)
- 2 el rode wijnazijn
- 1 el olijfolie
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- 3 el droge witte wijn
- 2 tl verse tijm of ½ tl droge
- ½ tl zout
- ¼ tl peper
Bereiding
- Snijd de klis wortel in plakjes van ½ cm. Doe de plakjes in water met een beetje citroensap of azijn tegen verkleuren.
- Breng ruim een liter water met 1 el rode wijnazijn aan de kook. Voeg de klis wortel toe en breng opnieuw aan de kook.
- Laat de groente op laag vuur 10 minuten koken of tot ze beetgaar is. Giet dan af.
- Verhit olijfolie in een anti - aanbak pan. Voeg knoflook toe en bak de knoflook tot ze gaat kleuren.
- Voeg de afgegoten klis wortel toe en bak deze tot ze goudbruin begint te kleuren.
- Voeg wijn, tijm, zout, peper en de overblijvende azijn toe en kook nog 1-2 minuten om de smaken van de ingrediënten te vermengen.