DE WASSENDE MAAN ... MEER DAN BIO

Knolselder frietjes

Knolselderfrieten hebben een stevige bite en een zoetige smaak. Ze zijn ideaal als bijgerecht of als vervanging van aardappelfrietjes.

Knolselder frietjes

ingredients

Boodschappenlijstje

  • 1 knolselder
  • 1 el olijfolie
  • 1/2 tl gerookt paprikapoeder
  • zeezout
instructions

Bereiding

  1. Verwarm de oven tot 200° C op heteluchtstand. Heb je geen hetelucht-oven? Zet dan een hogere temperatuur van 220°C.
  2. Leg een vel bakpapier op een bakplaat.
  3. Maak de knolselder schoon, schil en snij in frietjes.
  4. Meng de frietjes in een grote kom met de olie en het gerookte paprikapoeder. Belangrijk: gebruik pas zout bij het serveren, anders worden de frietjes minder krokant in de oven.
  5. Schik de frietjes op de bakplaat en zorg dat er voldoende plaats is tussenin. Hoe meer 'lucht' hoe krokanter het eindresultaat. Bak ze desnoods in 2 ladingen.
  6. Bak ca. 30 minuten of tot ze goudbruin geworden zijn. 
  7. Strooi zout over de frietjes en val aan!

 

Recept door Lazy cat kitchen