Knolselder frietjes
Knolselderfrieten hebben een stevige bite en een zoetige smaak. Ze zijn ideaal als bijgerecht of als vervanging van aardappelfrietjes.
Knolselder frietjes
Boodschappenlijstje
- 1 knolselder
- 1 el olijfolie
- 1/2 tl gerookt paprikapoeder
- zeezout
Bereiding
- Verwarm de oven tot 200° C op heteluchtstand. Heb je geen hetelucht-oven? Zet dan een hogere temperatuur van 220°C.
- Leg een vel bakpapier op een bakplaat.
- Maak de knolselder schoon, schil en snij in frietjes.
- Meng de frietjes in een grote kom met de olie en het gerookte paprikapoeder. Belangrijk: gebruik pas zout bij het serveren, anders worden de frietjes minder krokant in de oven.
- Schik de frietjes op de bakplaat en zorg dat er voldoende plaats is tussenin. Hoe meer 'lucht' hoe krokanter het eindresultaat. Bak ze desnoods in 2 ladingen.
- Bak ca. 30 minuten of tot ze goudbruin geworden zijn.
- Strooi zout over de frietjes en val aan!
Recept door Lazy cat kitchen