Contacteer ons
De Wassende Maan

De Wassende Maan

Biopakket
Webshop
Biowinkel
Boerderij
recepten
nieuws en events
DE WASSENDE MAAN LOGO

informatie

  • Onze pakketten
  • Deze week in je box
  • Afhaalpunten
  • Word coöperant

snelle links

  • Webshop
  • Over de boerderij
  • Recepten
  • Openingsuren winkel

klantenservice

  • Veelgestelde Vragen pakket
  • Contact
  • Algemene voorwaarden pakket
  • Privacyverklaring

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van De Wassende Maan! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets!


Copyright © 2025 door De Wassende Maan. Alle rechten voorbehouden.

Betaalmethoden

Oven gebakken aardappelen en aardperen met citroen en salie

Oven gebakken aardappelen en aardperen met citroen en salie

ingredients

Boodschappenlijstje

  • 500 g stevige kleine aardappelen
  • 500 g aardperen
  • 4 tenen knoflook, fijngehakt
  • 50 ml olijfolie
  • 2 el grof gesneden salie
  • 1 tl zout
  • 1/2 tl zwarte peper
  • 1 citroen
  • 250 g cherrytomaat
  • 170 g kalamata olijven, ontpit
  • 2 el grof gesneden bladpeterselie
instructions

Bereiding

  1. Verhit de oven tot 200°C. Was de aardappelen goed, doe ze in een grote pan en overgiet ze met royaal gezouten water. Breng ze aan de kook en laat in 10-15 minuten beetgaar koken. Giet de aardappelen af, laat ze iets afkoelen en snijd elke aardappel over de lengte doormidden. Leg ze in een grote braadslee.
  2. Was de aardperen, snijd ze in 5 mm dikke plakken en doe ze bij de aardappelen. Voeg knoflook, olijfolie, salie, zout en peper toe en meng alles losjes met de handen. Zet de braadslee in de oven.
  3. Snijd intussen de citroen in dunne plakjes en verwijder de pitten. Roer als de braadslee 30 minuten in de oven staat de plakjes citroen met een houten lepel door de aardappelen en aardperen en zet de braadslee weer 20 minuten in de oven. Meng nu de cherrytomaat en olijven erdoor en rooster ze nog 15 minuten.
  4. Haal de braadslee uit de oven en roer wat peterselie door het gerecht. Schep het in een serveerschaal en garneer met de rest van de peterselie. 

Zoet, aards en een beetje nootachtig, dat is de smaak van aardperen, die mooi blendt met de milde smaak van aardappelen. Voeg daarbij friszoete cherrytomaatjes en lichtzure Griekse Kalamata olijven en je krijgt een ovenschotel met een schitterend smakenpallet.

 

Door Ottolenghi, Het kookboek